Лава «під ключ» від «Гірничих машин» для російської шахти

11.01.2013

На заводі «Горлівський машинобудівник», що входить до НВК «Гірничі машини», вироблено і відвантажено гірникам шахтоуправління «Обуховське» очисну і прохідницьку техніку для нової лави, запуск якої в експлуатацію відбудеться цьогоріч навесні. Це буронавантажувальна машина (БПР), що дозволяє збільшити темпи проведення підготовчих гірничих виробок буропідривним способом, і очисний комбайн УКД400, обладнаний системою дистанційного керування за допомогою радіопульта, що забезпечує безпеку шахтарів під час роботи у вибої.

Шахтарі пройшли спеціальний навчальний курс, що дозволяє підвищити ефективність використання постаченого обладнання. Крім інформації про конструктивні особливості та специфіку експлуатації цих механізмів, гості побували на одній із шахт, де успішно працює аналогічна техніка. Як зазначив Ігор Фоменко, директор з маркетингу та продажів НВК «Гірничі машини», створюючи «для клієнтів компанії можливості вивчити виготовлені нами вироби ще до того, як вони почнуть працювати в реальних умовах, ми допомагаємо забезпечити максимальну продуктивність і безаварійну експлуатацію упродовж усього гарантійного строку служби».

На підприємствах НВК «Гірничі машини» зараз виготовляється також інше обладнання, що дозволяє забезпечити комплексне оснащення нової лави. Зокрема, на «Дружківському машинобудівному заводі» (входить до НВК «Гірничі машини») триває виготовлення 172 секцій механізованого кріплення. Крім цього, гірникам із Ростовської області буде постачено лавовий конвеєр СП326 і штрековий конвеєр СП251.

Нова лава, завдовжки 260 метрів і виймальною потужністю пласта 1,28 метра, дозволить видобувати після виходу на планові показники не менш 1850 тонн вугілля на добу.