Конструктори інженерно-технічного центру «Гірничі машини» навчаються роботи в системі SolidWorks

24.01.2011

Мета проведення курсу – навчання співробітників ІТЦ «Гірничі машини» раціональних методам роботів у середовищі SolidWorks, ширшого використання можливостей системи автоматизованого проектування (САПР) та її додатків із перспективою створення єдиного інформаційного простору, наповнення баз даних і подальшого розвитку CАПР в ІТЦ «Гірничі машини». Це навчання є одним із етапів комплексного проекту зі впровадження наскрізної системи підготовки виробництва в компанії «Гірничі машини».

Курс включає в себе вивчення загальних принципів об'ємного параметричного моделювання (створення об'ємних моделей деталей); побудови об'ємних моделей складальних одиниць і виробів загалом; проектування обладнання в спеціалізованих модулях системи (гідравліка, електропривод і автоматика); роботу з модулем інженерних розрахунків (кінематика, динаміка, міцність і т.д.).

«У нашому інженерно-технічному центрі в 2011 році буде реалізовано комплексну програму навчання і розвитку персоналу. Навчальний курс роботи в програмі SolidWorks – тільки перший проект цієї програми», – підкреслив Віктор Кучма, Генеральний директор ІТЦ «Гірничі машини».

Робота в середовищі SolidWorks під керуванням системи управління даними (PDM-система) дасть можливість оперувати єдиним цифровим макетом виробу, як в інженерно-технічному центрі, так і на підприємствах групи «Гірничі машини». Це дозволить розпаралелити процес розробки машин і технологічного опрацювання, а також дасть можливість оперативного надання повного набору технічних даних для економічних і виробничих служб.