Компанія «Гірничі машини» виходить на ринок Польщі

12.09.2013

Компанія виходить на ринок Польші

За словами генерального директора компанії Євгенія Ромащина, «Гірничі машини» має у своєму розпорядженні унікальні запатентовані рішення в галузі розробки тонких і надтонких пластів.

– Взаємодія з польськими компаніями, що ведуть розробку корисних копалин, нам видається дуже перспективною і взаємовигідною. За нашими плечима – понад шість десятиліть практичного досвіду в питаннях механізованого виймання вугілля в складних гірничо-геологічних умовах, авторство в безлічі технологічних і конструкторських рішень, використовуваних сьогодні світовою гірничою промисловістю. Переконаний, що наш досвід може бути корисним польським партнерам, – зазначив CEO «Гірничих машин».

На Міжнародному ярмарку гірничої промисловості, енергетики та металургії «Катовіце-2013» унікальні рішення, застосовувані в очисних і прохідницьких комбайнах компанії «Гірничі машини», привернули увагу прем'єр-міністра Польщі – Дональда Туска.

Євген Ромащин представив пану Туску і всім відвідувачам ярмарку найперспективніші для польського ринку позиції. Серед них – 20-тонний очисний комбайн для розробки тонких пластів і 40-тонний прохідницький комбайн, який вже зарекомендував себе в Україні з рекордними темпами проходження 707 метрів на місяць.

Сьогодні в складі «Гірничих машин» вже працюють торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані та В'єтнамі. Відкриття представництва в Польщі є співзвучним прагненню компанії «Гірничі машини» стати ще ближчою до клієнтів на європейському ринку, щоб мати можливість забезпечувати сервіс від виробника відповідно до найкращих світових стандартів.

За словами Євгена Ромащина, розвиток експорту – стратегічно важливий напрямок. «Виходячи з цього, до 2016 року ми очікуємо збільшення експортного складника в загальному доході компанії до 40%», – підкреслює генеральний директор компанії «Гірничі машини».