Група СКМ: стабільна робота наших підприємств – запорука збереження миру та єдності в Україні

15.04.2014

1. До працівників підприємств Групи СКМ.

Ми просимо вас зберігати спокій, залишатися на робочих місцях і працювати. У цих складних умовах стабільна робота підприємств – головне, що потрібно містам, регіонам, країні. І в цьому – наша спільна велика відповідальність перед земляками, перед майбутнім. Інакше на Схід чекає дестабілізація, економічний колапс і розруха. Від витримки і громадянської позиції сьогодні, як ніколи, залежить сьогодення і майбутнє наших близьких, наших сімей та всієї України.

2. До всіх сторін конфлікту.

На Сході України лунають постріли, є загиблі та поранені. Кожен постріл, ким би він не був зроблений, це постріл у майбутнє. У майбутнє Донбасу і в майбутнє України. Сходу України не потрібне збройне протистояння, не потрібна війна. Потрібен мир, потрібні нові робочі місця, потрібне економічне зростання, яке переможе бідність.

Ми просимо вас відмовитися від насильства, силового протистояння і перейти до переговорів, у яких необхідно знайти мирне рішення. Від цього залежить спокій і стабільність на Сході України й у всій країні. Спільне майбутнє не можна побудувати на взаємній образі, на приниженні і, тим більше, на людській крові.

3. До представників ЗМІ, активістів політичних партій і громадських організацій у центрі та на місцях.

Група СКМ робить все, що від неї залежить, для того, щоб Україна була сильною, щоб життя в ній була гідним. Ми розуміємо і приймаємо відповідальність за те, щоб наші підприємства стабільно працювали і залишалися поза політикою.

Ми просимо активістів політичних партій і громадських організацій не втягувати підприємства Групи СКМ і наших співробітників у громадянське протистояння на жодній із протиборчих сторін. Кожен заклик вивести співробітників Групи на вулиці, кожен пікет наших офісів у Києві та наших підприємств у регіонах – це не внесок у справу миру і єдності, це – внесок у ескалацію конфлікту на Сході України.

Ми просимо ЗМІ – ретельно перевіряти інформацію щодо позиції СКМ і її співробітників у контексті подій на Сході України. Зараз кожне неперевірене слово, будь-яка неперевірена інформація може призвести до трагічних для регіону і країни наслідків.

Підприємства Групи СКМ працюють у 14 Регіонах України, на них трудяться понад 320 тисяч працівників, ще майже 2 мільйони осіб працюють на підприємствах – наших партнерах, а разом із членами сімей це більше 5 мільйонів людей.

Ми хочемо жити в єдиній, мирній та успішній України, не розділеній на Захід і Схід, Північ і Південь.

Навіть у сьогоднішній непростій ситуації ми продовжуємо відповідати за роботу підприємств, продукцію, що випускається, інвестиційні плани, зобов'язання перед партнерами і співробітниками, сплату податків. І ми хочемо, щоб кожен чиновник, кожен політик, кожен громадський активіст, кожен журналіст усвідомлював, що він також несе рівно таку ж персональну відповідальність за свої слова і свої дії, яку щодня і щогодини несемо ми.

АТ «СКМ»