«Гірничі машини»: вектор на розвиток міст

02.09.2013

Першими до проекту з концентрації виробництва приєдналися «Гірничі машини – ДГМ», «Гірничі машини – ГМС» і «Гірничі машини – ДрМЗ», далі в цей процес включаться всі виробничі майданчики Компанії. Очікується, що повна реалізація проекту займе приблизно три роки.

Суть проекту – максимально ефективне використання потужностей виробничих майданчиків Компанії. Такий підхід дозволить скоротити витрати, знизити собівартість продукції та підвищити продуктивність праці за збереження обсягу випуску продукції.

У результаті реалізації проекту Компанія прагне вивільнити низку територій, не задіяних в основній діяльності підприємств, які мають якісну інфраструктуру для розвитку нових виробництв.

Як відповідальний національний інвестор Компанія займає активну позицію в процесі пошуку та залучення інвесторів для створення виробництв, які б не конкурували з її основною діяльністю, були б високотехнологічними, а також максимально використовували і наявну інфраструктуру, і людський потенціал міст присутності бізнесу. Це істотно активізує ділове середовище, сприятиме створенню нових робочих місць і припливу інвестицій, появі нових векторів розвитку міст.

Також розглядається варіант рекультивації порожніх виробничих територій Компанії та передання муніципалітетам, які могли б використовувати їх як для самостійного залучення інвесторів і створення виробництв, так і інших цілей – використання території під міські інфраструктурні об'єкти, виділення ділянок під забудову об'єктами комерційної або житлової нерухомості, створення зон відпочинку для жителів міста та інших корисних цілей.

Враховуючи той факт, що багато серйозних гравців ринку воліють отримати юридичну особу, що володіє необхідними активами та дозволами, Компанія готова запропонувати повністю опрацьовану для реалізації інвестпроекту структуру. Так, була організована компанія «Ротем Україна» як платформа для реалізації інвестпроекту «під ключ». У разі успішного завершення переговорів всі складові частини цього проекту буде передано Hyundai Rotem.

«Гірничі машини» відчувають відповідальність за економічний розвиток регіону і мають намір продовжувати відкрито і прозоро працювати над цим соціально значущим проектом.