Формування єдиної нормативно-довідкової інформації «від Стратегії» допомагає «Гірничим машинам» розвиватися відповідно до обраної бізнес-моделі

08.11.2013

Традиційна практика автоматизації великих підприємств і холдингів показує, що впровадження системи управління ресурсами компанії (ERP) відбувається у відриві від стратегії їх розвитку. Позиція компанії «Гірничі машини», за словами Михайла Потапова, полягає в тому, щоб створити і впровадити єдину нормативно-довідкову інформацію (НДІ), яка забезпечить повноцінне функціонування затвердженої бізнес-моделі. Вона формуватиметься відповідно до наміченої стратегії компанії, що передбачає чотири напрямки: розвиток післяпродажного обслуговування, розвиток відносин із ключовими клієнтами на цільових ринках, розвиток продуктового портфеля і підвищення ефективності виробництва. Коректна автоматизація дозволить перейти компанії від «хаосу до контролю» і збалансувати виробничі, комерційні та фінансові показники.

У цьому напрямку Компанією вже реалізовано низку важливих заходів щодо визначення обсягу довідкової інформації, що вимагає централізованого ведення. Впровадження єдиної НДІ скоротить час прийняття управлінських рішень, знизить витрати на складання корпоративної звітності, мінімізує ризики залежності від людських чинників, таких як некоректність або втрата інформації, дозволить спрогнозувати «плавне» витрачання ресурсів на повнофункціональну автоматизацію бізнесу і забезпечить його розвиток відповідно до стратегічної мети Компанії – отримання максимально можливої величини вільного грошового потоку.

У Саміті взяли участь приблизно 60 доповідачів. Це фінансові директори провідних компаній Росії та інших країн, які мають можливість обмінятися досвідом і прикладами найкращої практики, обговорити останні події в галузі фінансів.