До 50-ти річчя ДП "ВК Краснолиманська"

12.06.2008

У результаті реалізації намічених планів, шахта «Краснолиманська» стала певною мірою нашим випробувальним полігоном і контролером, який оцінює створені нові технічні рішення та обладнання від імені вугільної галузі.

За останні роки на шахті випробувані і продовжують експлуатуватися головні зразки нового обладнання:

• Конвеєр 4Л-1200 (привод 4х250 кВт, постачання ВАТ «Донецькгірмаш»);
  • Компактна вентиляторна установка ВЦД31, 5 М3;
  • Дизелевоз Р-70 (постачання ВАТ «Дружківський машинобудівний завод»);
  • Реконструйована шахтна підіймальна машина Ц3х2, 2 зі збільшеною канатоємністю;
  • Вибухобезпечна система частотного приводу шахтної підіймальної машини (постачання інституту УкрНДІВЕ);
  • Гідростійка 2КДДл, із застосуванням нових типів гідравлічних ущільнень (постачання ВАТ «Дружківський машинобудівний завод»);

Одночасно зі впровадженням нових зразків техніки нарощувалися й істотно зросли постачання шахті «Краснолиманська» серійного обладнання, яке промислово виготовляється нашими заводами.

В організацію виконання та реалізацію вказаних завдань зробив величезний внесок З.Г.Пастернак, який був їхнім ідейним керівником і душею.

Зараз шахтою під керівництвом З.Г. Пастернака розгорнуто виконання комплексу робіт з її реконструкції. Заплановано здати в експлуатацію другий пусковий комплекс горизонту 845 м і розпочати розтин двох пластів горизонту 1137 м, на якому пласт 2,5÷3,0 м є унікальним за потужністю для України. ЗАТ НВК «Гірничі машини» планує зробити в найближчий період у вирішення цих завдань свій внесок – постачити підприємству два механізовані очисні комплекси з новим високопродуктивним очисним комбайном типу КДК-500Ш і кріпленням 3ДТ.

Реалізацію цих планів можна буде гідно віднести до вирішення завдання зі введення в дію нової шахти «Краснолиманська-Глибока» – одного з первістків третього тисячоліття. Сподіваємося, що цей результат буде досягнуто також і за рахунок зміцнення і розвитку нашої виробничо-технічної співпраці.