" Corum Krzyworożski Zakład Sprzętu Górniczego" dla Dziecięcego Centrum Szkolno - Rehabilitacyjnego "Suziria"

15.05.2014
Przed Dniem Matki wolontariusze organizacji młodzieżowej "Corum Krzyworożski Zakład Sprzętu Górniczego" uzupełnili "Skarbonkę Dobrych Uczynków" w zakresie przygotowania bukietów z cukierków i papieru oraz zorganizowali towarzyski mecz piłkarski dla wychowanków Dziecięcego Centrum Szkolno- Rehabilitacyjnego "Suziria".
"Takie wydarzenia stały się już dla nas dobrą tradycją. Od momentu powstania projektu korporacyjnego "Skarbonka Dobrych Uczynków" minęły już 2 lata, i w ciągu tego czasu te działania wniosły niemały wkład w życie społeczne miasta, w tym również w życie dziecięcego ośrodka", –  , - zaznaczył Kierownik Związku Młodzieży "Corum Krzyworożski Zakład Sprzętu Górniczego" Aleksandr Tkacz. – Oprócz rozwoju estetycznego, chcemy zaszczepić wychowankom "Suziria" miłość do sportu. Na przykład już w najbliższej przyszłości planujemy otwarcie sekcji sportowej armwrestlingu.  Dzieci, a szczególnie chłopcy, bardzo czekają na to wydarzenie".
Przypomnijmy, że w kwietniu dla najmłodszych wychowanków centrum wolontariusze przeprowadzili mistrzowską lekcję tworzenia breloczków z filcu. Razem ze starszymi grupami pracownicy przedsiębiorstwa zasadzili na dziedzińcu instytucji edukacyjnej ponad dwadzieścia kasztanów.